Hasır Gölgelik Montajı Nasıl Yapılır?

Bu Yazımızda A’dan Z’ye hasır gölgelik uygulamasının nasıl yapılacağını anlamaktayız. Ürünlerimiz ve hasır gölgelik yapımı hakkında aklınıza takılan soruları da iletişim bilgilerimizden bizlere ulaşarak iletebilirsiniz.

Neden Hasır Gölgelik Uygulaması Denilmiştir?

Hasır gölgelik uygulaması esasında birçok farklı yöntem ile yapılmaktadır. Aslında tam olarak şu şekilde açıklayabiliriz, bambu kargı ürünlerinden yapılan bambu çit rulo ve saz kamışlarından elde edilen kamış hasır rulo ürünleri ile hasır gölgelik uygulaması yapılmaktadır. Hasır gölgelik dediğimizde aklınızda hasır otu ile yapılan vb. çatı tipleri gelmesi çok normaldir. Ancak hasır kelimesi artık günümüzde bir ürün ya da bitkiden ziyade bir ürünün üretim şeklini tasvir etmektedir. hasır şemsiye, hasır lamba, hasır gölgelikler buna güzel örnek olacaktır.


Hasır gölgelik nasıl yapılır yazımızda sizlere kamış hasır rulo ile bir hasır çatının nasıl yapılacağını anlatacağız. O yüzden kafanızı çok fazla karıştırmadan uygulamanın nasıl yapılacağına geçelim. 

Hasır çatı kaplamada kullanılan tüm ürünlerimiz ve uygulama teknikleri hakkında müşterilerimize whatsapp ve telefon hattımız ile ücretsiz danışmanlık hizmeti verdiğimizi de unutmayınız.

 

Hasır Gölgelik Yapımında Kullanılacak Malzemeler

Hasır Gölgelik Malzemesi

  • Kamış Hasır
  • Çin Otu (İsteğe Bağlı)
  • Galvanizli çelik tel, plastik klips ya da montaj vidası
  • Şarjlı Tornavida

 

Uygulama Öncesi Ön Bilgilendirme

Kamış hasır rulo her ne kadar hafif ve uygulanması kolay bir malzeme olsa da çatı üzerinde çalışma yapılacağı için uygulamaya başlamadan önce tüm güvenlik önlemlerini aldığınızdan emin olunuz. Kamış hasır uygulaması kolay ve pratik ancak çatı üzerinde uygulama yapmak için size yardım edecek en az 2 kişi daha olursa uygulamayı çok daha kolay ve güvenli bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

Hasır Gölgelik Hangi Zeminlere Uygulanabilir?

Hasır gölgelik ürünleri de aynı bambu çatı ürünleri gibi tüm zeminlere uygun montaj ekipmanları ile uygulanabilir. Bu yazımızda ahşap ve demir profil çatı iskeleti üzerinde kamış hasır ile hasır gölgelik yapımını anlatmaktayız.

 

Adım Adım Hasır Gölgelik Yapımı

01) Çatı Zeminin Hazırlanması:

Hasır Gölgelik Nasıl Yapılır

Hasır gölgelik montajı için çatı iskeletindeki profillerin sık bir şekilde yapıldığından emin olunuz. Kamış hasır kargı ürünlerine göre daha hafif ve rüzgarda esneme payı daha fazla olduğu için montaj profillerin aralıklarının en az 0.5 metre arasında olmasına dikkat ediniz. Eğer ek prfoiller atmanız gerekiyorsa montaj aşamasına geçmeden çatı iskeletini hazır hale getiriniz.


02) Kamış Hasır Montajı

Hasır Gölgelik Nasıl Yapılır


Kamış hasır ürününü rulo şeklinde çatıya çıkarınız. Çatının en baş ucundan başlayarak rulo kamış hasırı gererek çatıya döşeyiniz. Kamış hasır rulo ürününü döşerken sık aralıklarlarla plastik klipsler, montaj vidaları ya da çelik teller ile monte ediniz. Ürünü sıkı aralıklarla sağlam bir şekilde monte ettiğinizden emin olarak tüm gölgelik üzerine montajı tamamlayınız.

Aşağıda hasır gölgelik uygulaması hakkında müşterilerimizin en çok sorduğu soruları paylaşmaktayız.


 

Sık Sorulan Sorular

Hangi boyutlarda ne kadar ürün gereklidir?

Kamış hasır ebatları ve ne kadar ürün gerektiği sizin uygulama alanınızın şekline ve büyüklüğüne göre değişiklik gösterecektir. Bizlere m2 olarak alan ölçülerini ve alanın fotoğraflarını ilettiğinizde sizin için uygun ürün ölçüleri ve miktarını doğru bir şekilde belirliyoruz.

Hasır Gölgelik Montajına Nasıl Başlamalıyız?

Hasır gölgelik montajına çatının hangi ucundan başlanması gerektiği ve dikine mi yoksa yatay da mı çalışılması gerektiği konuları çatı boyutuna ve profillerin yatay mı dikey mi atıldığına göre de değişebilmektedir.

Bu konu hakkında kafanıza takılan tüm sorularınızı sipariş hattımızı arayarak iletebilirsiniz.