Kargıdan Neler Yapılır?

Kargıdan Neler Yapılır? Kargı kamışı ne işe yarar? Kargı kamışının kullanım alanları nelerdir? 

Kargıdan neler yapılır ve kamıştan neler yapılır gibi sorgular son zamanlarda internette oldukça aratılmaktadır. Kargı ürünleri ile bahçe çiti ve gölgelik ürünleri imalatçısı olarak kargıdan neler yapıldığını sizlere ayrıntılı bir şekilde anlatacağız.

Kargı Nedir?

Kargı kamışları çok hızlı büyüyen ve uzunlukları 7 - 10 metreye kadar uzayabilen odunsu gövdeli bitki türleridir. Bambu ve saz kamışı ile yanı bitki familyasından gelmekte olan kargı kamışları ile uzun yıllardır bir çok araç gereç yapıldığı gibi insanlar yaşam alanları için kargıları çatı ve zemin kaplaması olarak ta kullanmışlardır.

Günümüzde kargılar kağıt endüstrisinden ilaç sanayisine kadar birçok sektörde hammadde olarak kullanılmaktadır.  

Önerilen Makale Kargı Nedir?

Kargı Kamışlarının Kullanım Alanları

  • İlaç Sanayisi,
  • Kağıt Endüstrisi,
  • Hasır plaj şemsiyesi yapımında,
  • Kargı kamışları eskiden beri olta yapımında da kullanılmaktadır.
  • Bazı türleri ney yapımında kullanılır.
  • Sepet, lamba, avize gibi hasır eşyaların yapımında kullanılır,
  • Kargı çatı ve kargı bahçe çiti yapımında da kargı ürünleri yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.

Bizler Kargıdan Neler Yapıyoruz?

  • Kargı Gölgelik: Kargı gölgelikler kargı kamışlarının çelik teller ile bağlanması ile elde edilen bambu çit rulo ürünü ile yapılmaktadır. Kargı gölgelik ürünümüz ile bambu görünümlü doğal ve estetik kargı çatı uygulamalarınızı kendiniz de kolaylıkla yapabilirsiniz. Sıcağa ve soğuğa karşı iyi bir yalıtım da sağlayan kargı çatılar aynı zamanda doğal dokusu ile mekanlarınıza doğal bir görünüm de kazandıracaktır. 
  • Kargı Çit : Kargı çit ürünlerimiz de bambu çit rulo ürünümüz ile yapılmaktadır. kargı kamışları hem bahçe çiti yapımında hem de gölgelik uygulamalarında ekonomik ve doğal çözümler sundukları için çok tercih edilmektedir.  Kargı çit ürünlerimizin en önemli özelliği de kendin-yap projelerine uygunudur. Tadilat işlerine eli yatkın kişiler kargı bahçe çiti uygulamalarını kolaylıkla yapabilir  ve bu sayede ekstra işçilik maliyetlerinden de kurtulmuş olursunuz?
  • Kargı Paravan: Kargı paravan bambu görünümlü kargı kamışları ile yapıldığı için bahçe, veranda, teraslarda kullanımı hem doğallık getirecek hem de size mahremiyet sunacaktır. Dış mekanlarda ve iç mekanlarda dekorasyon ve  mahremiyet için kullanabileceğiniz kargı paravan ürünlerimiz için bizlere ulaşınız.
  • Hasır Şemsiyeler: Hasır şemsiye ürünlerimiz bir çok ürün ve modelde yapıldığı gibi en çok kargı ürünleri ile imal ettiğimiz klasik hasır şemsiye modellerimiz tercih edilmektedir. Hem ekonomik olması hem de uzun ömürlü olması kargı şemsiye ürünlerimizi tercih sebebi yapmaktadır. Hasır şemsiye modellerimizi inceleyiniz, sipariş ve bilgi almak için web sitemiz üzerindeki irtibat numaralarımızdan bizlere ulaşabilirsiniz.